Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder: Hodebry på Sjøbadet

De mest observante mossinger har vel fått med seg at Sjøbadet i Moss har fått fire nye innbyggere. De fire nye innbyggerne er noen hoder som har dukket opp midt ute i Sjøbadet, De er en del av kunstneren Bruce Naigles installasjon Keepers of the faith og kunstinstallasjonen er en gave til Moss by, og er 100% finansiert av andre instanser enn Moss kommune. Uansett er de nå trygt forankret til sjøbunnen.

Kunstinstallasjonen har høstet en del kritikk og i en liten spørreundersøkelse redaksjonen har fått tilgang til svarte 48 prosent av de spurte negativt om hva de syntes om kunsten på Sjøbadet. Mange av de spurte tok feil på mange graverende punkter og det mest vitale punktet er at dette er en gave til Moss kommune og at man ikke kan definere hva kunst er. Så for all del: Ting som er gratis er i utgangspunktet bra. Eller er det det?

Redaksjonen har vært uenige i kunstprosjektet med de fire hodene som nå står på Sjøbadet. En gren syntes de er fine i mens den andre syntes de er forferdelige. Det hersker også tvil om de fire hodene tåler julinga fra sjøen. Akkurat det gjenstår å se men som bildet illustrerer står de trygt forankret i innløpet til Sjøbadet vendt mot fjorden, det som har vært mest debattert er om hodene er så estetisk fine som man skal ha det til. Men igjen; Det er vanskelig å definere hva kunst er!

Nå er uansett hodene på plass, utskjelte eller ei. det ser ut som byens innbyggere er splittet i synet på de. likevel kan denne kunstinstallasjonen nå ikke fjernes ved lovlige midler. Kunstneren selv er kjempefornøyd med resultatet og i følge ham selv er dette et fantastisk skue. Tage Pettersen (49) er en av initiativtagerne i selskapet Smilende Kunst som ble startet i 2020 som står bak finansieringen av kunst prosjektet!

Dette er kunst og det er lov å like det og det er lov å ikke like det. Det er nå klart og hvordan vil Keepers of the faith bronse hodene tåle måkeskitt? Den som venter får se. Vi håper folk ikke mister troen for det.

Bildet eies av Halvard Henry med Venner. Vi er tilbake med ny ukens leder om en uke!

Kanskje du også liker

Plateanmeldelse: Wolf Alice – Blue Weekend

Siden starten i 2010 har forventningene til Wolf Alice økt med årene og med tiden har det London baserte bandet blitt mer dyktige. Ellie Rowsell …

Les Mer

Gary Cahill klar for AFC Bournemouth

Bournemouth har fullført signeringen av den tidligere engelske landslagsspilleren Gary Cahill på en ettårskontrakt. 35-åringen går til Cherries på en gratis overgang etter å ha …

Les Mer

Ukens leder – Vi elsker deg Per Inge Torkelsen

Det er med stor sorg at redaksjonen i Halvard Henry med venner nylig mottok nyheten om at den selverklærte riksklovnen Per Inge Torkelsen er død …

Les Mer