Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens Leder – Leeds United tilbake i Premier League etter 16 år

Fredag ble det klart at Leeds United er tilbake i Premier League etter å vært på nivå 2 og tre år i 16 år. Dette skjer en runde før slutt etter dagens seier mot Derby (1 – 3) og fansen trosset myndighetenes råd som samlet seg i tusenvis foran Elland Road. Folkehavet var massivt og jubelen ville ingen ende.

Kampen om å vinne Sky Bet Championship og rykke opp til Premier League har vært tøff i flere sesonger og The Whites var nære på å gi opp. Det var snakk om en forbannelse for det så aldri ut til å gå bra, etter flere mislykkede forsøk gikk det veien for den stolte klubben fra Yorkshire som endelig kan kalle seg for mestere på nivå to i engelsk fotball.

Forhåpningene til at Leeds vil holde seg i Premier Leauge foran neste sesong er ganske store og de har vist i kampene de hadde mot Premier Leauge motstand at Leeds holder nivået, særlig mot Arsenal i 1.runde av cupen der Leeds dominerte, men likevel tapte. Leeds akademiet har høyt nivå og ble oppgradert til et Premier Leauge akademi nylig.

Leeds sammenligner seg selv med klubber som for eksempel Sheffield United som har bevist at alt er mulig, når det gjelder spillerkjøp er det største fokuset å hente tilbake Ben White som for øyeblikket er utlånt til Brighton Hove & Albion. Ellers er fokuset å holde på kjernen av spillere som sikret Leeds en plass i Premier Leauge for første gang på 16 år. Leeds har også vært en tur i Leauge One men har tilbragt mest tid i Sky Bet Championship siden 2010.

The Whites eller The Peacocks som er klubbens kallenavn er en stor klubb fra regionen Yorkshire og Humber i England som har vært en av de største klubbene i England med sin storhetstid fra 1965 til 75 der de også vant trofeer i Europa. Med en solid fanskare i Norge har Leeds vært et fast innslag i Tippekampene i Norge i mange årtier.

Leeds United sin beste periode var under den kontroversielle styrelederen Peter Risdale. Under hans periode på slutten av 90-tallet til begynnelsen av 2000-tallet da The Peacocks satset tungt mot toppen, dette viste seg å bli svært kostbart og med stjerner som Rio Ferdinand, Robbie Keane, Olivier Dacourt og Mark Viduka i stallen var kjernen klar. Men det var de pengene da. De tok rett og slett slutt. Ridsdale tok en sjanse på at klubben ville kvalifisere seg til Champions League, men både suksessen og mulighetene til inntekt fra videre spill på det aller aller øverste nivået i Europa uteble.

Til tross for iherdige forsøk på å unngå det var nedrykket et faktum i 2004. Flere spillere forsvant da fra klubben, inkludert hardingen James Milner som nå spiller for Liverpool FC. En etter en forsvant og kjernen i laget og skjebnen til klubben var uviss, økonomisk gikk det dårlig og Leeds fikk problemer med å fylle Elland Road for første gang på 30 år.

Vi i Halvard Henry med Venner er glade for å ha Leeds tilbake der de hører hjemme. Nemlig i blant Englands aller største klubber. Fremtiden ser lys ut og forfatter av ukens leder gleder seg stort til å kunne se en Leeds – Liverpool kamp igjen.

Ukens leder med Lars Nicolai Skjølingstad er skribent for Halvard Henry med Venner. Som redaktør ser jeg veldig frem til å se Leeds der de hører hjemme. 16 år marerittt er endelig over!!

 

Kanskje du også liker

Barnestjernen Philip McKeon som er best kjent fra 70, 80-tallserien Alice er død i en alder av 55 år

Barnestjernen Philip McKeon som er best kjent fra 70,80-tallserien Alice som gikk på CBS er død i en alder av 55 år. Skuespilleren sin bortgang …

Les Mer

Christian Coleman utestengt i to år for manglende narkotikatest

Verdensmesteren på 100 meter Christian Coleman (24) er utestengt i to år etter å ha gått glipp av tre narkotikatester. Den 24 år gamle amerikaneren, …

Les Mer

Dansk milliardær ny eier av Charlton Athletic

Thomas Sandgaard er bekreftet som den nye eieren av Charlton Athletic, og skriver et åpent brev til fansen der det står: «We triumphed». Sandgaards overtakelse …

Les Mer