Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder – På trynet inn i det nye året

Opptakten til det nye året i 2021 var lovende. En vaksine er på vei for Covid 19, hele to typer til Norge i første omgang. Men  igjen er prioriteringene litt på trynet etter hvem som skal få vaksinene. Der mener jeg at helsepersonell og andre i viktige samfunnsmessige oppgaver bør få det først. Der er myndighetene og smittevernsinstitusjoner litt for vege spør du meg. Et samfunn er ikke motstandsdyktig hvis de som utøver de viktigste oppgavene og er sterkest ikke rustet nok for det blir tilbydd vaksinen først, Vi er ikke kvitt viruset selv om vi får en vaksine og de som blir tilbudt vaksinen bør ta den sier helseminister Bent Høie. pr nå er tallet smittede i Norge omtrent 55. 000. Det er ikke et avskrekkende antall men høyt nok for lille Norge.

Vil folk ta til vettet å sosialisere seg mindre?

Det svaret er Nei. Det rapporteres om økte forekomster av smitteklynger som følge av samling av større menneskemengder. Både på bingoer, fester, sammenkomster og religiøse samlinger innendørs. Selv om Norge er ganske gode i forhold til smittevern er vi ikke gode nok, skoler og barnehager må være åpne til stor skepsis. Når dette går i trykken er også min egen sønn i karantene. Hele familien har vært på tur opp på coronasenteret på Rygge Flyplass i dag og testet min sønn. Det var ubehagelig men gikk bra.

De første dagene etter det nye året virket lovende. Smitten var etter sigende på vei ned igjen og de fleste hadde tilsynelatende vært flinke til å opprettholde smittevernet. En stor økning av antallet smittede ble det likevel etter nyttår da folk begynte å teste seg for Covid 19 igjen. Feiring av nyttårsaften gikk relativt rolig for seg. Likevel ble folk skadet av fyrverkeri og folk i Stockholm fyrte løs på hverandre som vanlig. Landslagskapteinen i fotball ble skadet av fyrverkeri da, og det var særdeles uheldig. Nå må vi snart ta lærdom og forby dette spetakkelet med fyrverkeri hvert år!

Covid 19 og nedstengingen ble iverksatt i Storbritannia igjen rett før og etter nyttår og britiske myndigheter anbefalte alle andre i verden om å gjøre det samme. Det ble etterfulgt sånn delvis men ikke tatt alvorlig nok i verden i følge Englands statsminister Boris Johnson. Ellers så kunne man faktisk også i Europa melde om en stille og rolig nyttårsfeiring. Mange steder i Europa innførte strenge sosiale tiltak i forkant av nyttårsfeiringen og de fleste ikke essensielle butikker ble stengt. Sikkert også en del fyrverkeri utsalg.

Dramaet i USA mangler sidestykke i verden. Donald Trump blir mest sannsynlig stilt for riksrett i USA for å fysisk forhindre at demokratiet i landet fortsatt får utøves. Og demokratiet i USA har vært hardt prøvet under Donald Trump. Presidenten burde aldri vært president og han er ingen politiker. det syntes veldig der han og hans utøvende makt til stadighet lyver, tuller og kommer med helt idiotiske og destruktive utspill. Slik hersketeknikk gjør seg bra i et knallhardt forretningsmiljø men ikke i politikken. Der kan det ende helt galt av sted hvilket stormingen av Kongressen er et bevis på. Trump som har vært veldig for ytringsfriheten, men har nå selv blitt kneblet både av Twitter, Facebook og andre sosiale medier. Nok er nok. Ut med Trump å få han stilt for riksrett en gang for alle, det nevnes at en riksrettsak er en politisk prosess.

Koronatestingen i samfunnet pågår med uforminsket styrke nå. Stadig flere blir testet og enkelte testet flere ganger. Nå må alle som reiser inn til Norge for å jobbe teste seg. Dette er en bra start og hvis smitten ikke går ned betraktelig snart bør man vurdere kraftigere tiltak som innreisenekt til smittesituasjonen stabiliserer seg. Ellers kan vi i redaksjonen håpe på en bedre start på året enn vi fikk nå. Det nevnes at det ikke blir noen podcast denne uken på grunn av smittevernet må ivaretas. Vi håper at 2021 vil ta seg opp! Det er fortsatt håp!

Mvh

Lars Nicolai Skjølingstad

Ansvarlig for ukens leder og podcast.

Vi kommer med en ny leder om en uke. Vi gleder oss!!

Kanskje du også liker

Musikkprodusent og fengselfuglen Phil Spector er død på grunn av Covid-19

Skaper av popmusikkens «wall of sound» tilbrakte sine siste år i fengsel etter å ha blitt dømt for å drapet på skuespillerinnen Lana Clarkson. I …

Les Mer

Hollywood legenden Fred Willard er død

Den amerikanske skuespilleren Fred Willard er død, han ble 86 år gammel. Komikeren, som har medvirket i både Modern Family, Everybody Loves Raymond og Best …

Les Mer

David Ellefson: Nytt Megadeth-album er sinnsykt progressivt

David Ellefson sier at det nye Megadeth studioalbumet er ”sinnsykt progressivt” og har berømmet trommeslager Dirk Verbeurens arbeid. Bassisten snakket med Metal Rules om sitt …

Les Mer
WP Feedback

Dive straight into the feedback!
Login below and you can start commenting using your own user instantly