Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder: SK Brann – Bergens stolthet?

I snart 32 år har jeg bodd i byen mellom de syv fjell. Jeg trodde det skulle være for 2 år, men sånn gikk det ikke. De fleste bergensere har et forhold til Brann. Mange mener det ikke er fotballinteresserte i Bergen, men Branninteresse. Jeg husker da Moss spilte mot Brann på slutten av 70-tallet og klarte 1-1. Det var en bragd. Det å møte Brann på Brann stadion var en av sesongens tøffeste bortekamper. Det er vel få steder i Norge der supporterne gjør seg mer fortjent til å bli kalt den 12. mann!

På 90-tallet var jeg trener for miniputtene i Brann. Da fikk jeg kjenne litt på kulturen som rådet den gangen. Det kan kort oppsummeres med ukultur. Spilte du på Brann så var du på en måte hevet over resten. Du kunne gjøre “hva du ville”. Det ble det tatt tak i og ukulturen ble etter hvert byttet ut med åpenhet og snev av ydmykhet.

Det morsomme med Brann er at når de vinner to kamper på rad så blir supporterne ruset på egne ferdigheter og det synges, om mulig, enda sterkere: “Gullet ska hem”.

Den siste tiden har overskriftene om Brann dessverre vært negative. Det som skjedde forrige mandag er totalt uakseptabelt. Hadde dette skjedd på en arbeidsplass i næringslivet, hadde de ansatte fått sparken.

Flere bergensere jeg har snakket med mener spillerne som var involvert i “festen” burde fått sparken. Om dette hadde medført at Brann rykket ned så fikk de gjøre det og starte på nytt.

De resultatene Brann har levert så langt påvirker bergenserne. Selv uten Covid-19 restriksjoner hadde stadion knapt vært halvfull. Men det er ikke mange seiere før bergenserne våkner til liv og fyller stadion.

SK Brann ligger nede. Spillerne som var på festen mangler total vurderingsevne. Jeg mener det er et holdnings- og kulturproblem i Brann.

Nå får politiet gjøre sin etterforskning ferdig og Brann må vise handling med kraftige konsekvenser. Jeg har opplevd både cup- og seriegull med Brann, men gleden etter seieren sist helg har jeg aldri sett. Det så også bergensere og vipps så kommer troen tilbake!

Men et samlet Bergen tar fullstendig avstand fra det som skjedde forrige mandag. Brann har en jobb å gjøre for at de igjen skal kunne kalle seg Bergens stolthet.

Mitt forhold til Brann er enkelt. Jeg gleder meg når de vinner, jeg bryr meg ikke når de taper og jeg heier aldri på kamp. For meg er det ETT lag i Norge: Moss FK. Så fotball lidelse har jeg god kunnskap om.

Men drømmene om at vi (MFK) en dag er tilbake i øverste divisjon i Norge, den lever. Og da kan jeg love deg fest i Bergen. Vi skal fylle Brann stadion gul og svart, det blir revy i Bergen med tittelen “Mossing – stolt av det”. Det er bare å glede seg. Og det blir selvfølgelig grilling før kampen.

Mvh

Lars Angell har skrivet ukens leder og eier bildet. (Bergens største mossepatriot). Vi er tilbake med en ny ukens leder om en uke. Vi gleder oss!

Kanskje du også liker

Alan McLoughlin – Tidlig irsk landslagsspiller er død

Den tidligere Irland og Portsmouth-midtbanespilleren Alan McLoughlin har gått bort i en alder av 54 år. Alan har også spilt for klubber som Swindon Town …

Les Mer

Andreas Weinmann forlenger med Bristol City

Andreas Weimann har skrevet under på en ny kontrakt på Ashton Gate. 29-åringen har nå avtalt vilkår på en treårskontrakt som holder ham i klubben …

Les Mer

Hatet mot homofile og mangfoldet er stadig et virus i samfunnet

Til dere som hater homofile og mangfoldet vi er så glad i. Den siste tiden har vi opplevd i flere byer og tettsteder i Oslo …

Les Mer