Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder – Fiskebasaren: Skammens utested

Ukens leder med Lars Nicolai Skjølingstad er brutal og det kan føles som en real knyttneve, og helt ærlig så er det en knyttneve til Fiskebasaren som du finner ved kanalen i Moss. Artikkelen er skrevet av Lars Nicolai og bildet er tatt av redaktør «Halvard Henry Weum», så nå kan vi ikke bli tatt av dere NTB. Vi har vårt på det reneste og her er ukens leder, som retter kritikk til utestedet Fiskebasaren!

Fiskebasaren i Moss har igjen blitt et senter for kraftig smittespredning av coronaviruset. For kort tid tilbake ble det varslet om at 30-talls personer som hadde besøkt utestedet var smittet eller hadde blitt smittet i mens de var på Fiskebasaren over flere dager, og dette er ikke bra og tallene er forventet å stige. Ryktet på stedet var dårlig til å begynne med som har stått i sentrum for mye bråk og støy rundt smittevern og regelbrudd i Moss. Nå er også personer som har brutt karantenebestemmelsene blitt observert på Fiskebasaren og dette er alvorlig. Da kan både personene og utestedet bli straffet i ettertid.

Det nevnes at det totale antallet smittede eller personer som har blitt syke etter å ha besøkt Fiskebasaren er usikkert, men sannsynligvis høye. De tallene har utvilsomt bidratt til at smitten i Moss har nådd rødt nivå som er cirka 300 smittede per 100.000 personer. Om man kan kalle det uheldige omstendigheter eller ikke kan diskuteres, det meldes at mange av gjestene som hadde vært innom bevisst hadde brutt karantenereglene ved mistanke om smitte. Når personer får fritt spillerom kan slike ting skje og konsekvensen nå er full skjenkestopp i Moss for alle barer, restauranter og utesteder. Mange av disse er nå stengt.

Ny eier samme tilnærming?

Etter det første overtrampet i henhold til å slippe inn for mange under en konsert i sommer ble et faktum ble det lovet at Fiskebasaren skulle ta grep. Utfallet av dette ble etter hvert at Fiskebasaren fikk nye eiere, likevel er utestedet i et sentrum av en smittevernsskandale nok en gang. Det grepet som kunne blitt tatt var at man kunne skaffet til veie gjestelister med telefonnummere til alle gjester fra Fiskebasaren med en gang, Dette ble ikke gjort og det ble brukt som unnskyldning at både de ansatte og ledelsen er satt i karantene og ikke hadde tilgang til lokalet.

Langt på overtid ble det likevel ordnet gjestelister. Det er for ordens skyld ikke et krav å føre gjestelister på et utested på grunn av personverparagrafen, men det blir nok det i fremtiden. Bruddene på karanteneregler blant gjester på Fiskebasaren er vanskelig å oppdage så der kan man ikke ta utestedet, det man derimot kan ta utestedet på er å slippe inn for mange i henhold til skjenkereglene som gjelder i forhold til avstand. Dette har heller ikke blitt overholdt, selv om man skal telle ut og innslipp mistenkes det at dette ikke heller har blitt gjort tilstrekkelig. Det har blitt observert gjester i store mengder foran bar og bord.

Forretninger foran smittevern kan man spørre seg selv om? Meget mulig at det har vært tilfelle, men faktumet er at Fiskebasaren delvis har vært ansvarlige for dette siste smitteutbruddet. På det grunnlaget kan man si at dette har blitt skammens utested der reglene brytes gjentatte ganger. Dette er ikke en heldig utvikling og denne utviklingen ønsker vi ikke. Vi ønsker at både gjester og utesteder i byen her tar hensyn til smittevern og regler!

Man skal ikke åpne et utested eller drive et på bekostning av folks helse! Det er en grunn til at reglene skal overholdes. Vi som er Halvard Henry med Venner støtter veldig opp under Ordfører Hanne Tollerud tordentale i mediene i Moss i det siste!

Nå må både utesteder og gjester lære en gang for alle!

Det er viktig å minne på leseren at Fiskebasaren er stengt ut 2020 og så håper Halvard Henry med Venner at utestedet tar kritikken til seg. Det som har skjedd det siste halvåret er kritikkverdig!

Kanskje du også liker

Ståle Solbakken ferdig i FC København

I to perioder har Ståle Solbakken vært manager for Nordens største klubb. Første perioden var fra 2005 til 2011 med en liten periode i FC …

Les Mer

Nasjonalskatten Christopher Plummer er død

Christopher Plummer som spilte i The Sound of Music, vant en Oscar for Beginners og ble nominert til All the Money in the World og …

Les Mer

James Hetfield fra Metallica har lagt seg inn på rehabilitering

Metallica har utsatt sin kommende turné i Australia og New Zealand på grunn av grunnlegger, vokalist James Hetfield har valgt å legge seg inn på …

Les Mer