Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder – Trump ønsker diktatur

Nå er presidentvalget i gang i USA og foreløpig ligger Joe Biden (77) an til å vinne. Han leder relativt klart, men det er nå en gang sånn at alle stemmer skal telle, og ikke minst bli tellet opp. Opptellingen skal skje under streng kontroll og vil utføres på den måten at sjansen for juks vil bli minimal. Likevel går Donald J. Trump (74) langt å antyde at han vil underkjenne valgresultatet ved den minste antydning til juks, og juks kan forekomme da flere systemer for stemming eksisterer. Flertallet av amerikanere sverger til forhåndsstemming som er mer lettfatlig, enkelt og sikkert, problemet blir å telle poststemmer fra isolerte amerikanere i utkanten, og en annen ting er at Amerika er veldig polarisert. Derfor kan Trump ønske frem et diktatur!

Uttalelser President Donald J. Trump har kommet med både mot sine egne tilhengere og Biden sine tilsier at han er ikke videre fornøyd med å ligge under. Foreløpig pr 07.11.20 klokken 17:00 leder Biden med 253 valgmenn mot Trumps 213, det står om 72 valgmenn før en vinner kan kåres. Trump virker villig til å kjøre over «Grunnloven» å nekte å gå av. Bakgrunnen til det er veldig tynn, det skal mye til å forkaste en demokratisk ordning som den amerikanske grunnloven er tuftet på.

Hvis Trump ville tape tidenes presidentvalg med knapp margin vil han antageligvis prøve å diskreditere valget. Trump vil bruke rettsystemet mot valgordningen, og forsøke å bruke dette kaoset som et påskudd for å bli sittende. Trump støtter heller ikke nasjonale medier og har skaffet seg mange fiender som setter ytringsfriheten svært høyt. Den nåværende presidenten takler debatteringsformen med nasjonale medier kritikkverdig med å avfeie ofte legitime argumenter i pressekonferanser med utspill som «That’s enough», «that’s enough og that was terrible question». Begge er forferdelige tiltalemetoder og en brutal hersketeknikk uten sidestykke i moderne amerikansk president-historie!

Det å kaste presidentvalget og så å nekte å gå av betyr bare en ting;

Trump vil nekte å gå av i en rolig og avslappet tilstand, det kan han ikke i praksis. Trump kan bli trukket inn for retten da han har flere saker mot seg, hvis han får til å nekte å gå av kan presidenten praksis benåde seg selv. Dette kan sammenlignes med et diktatur som kjører over alt og alle, da hjelper det ikke å saksøke ham heller for da vil Trump få satt alle opposisjonelle elementer bak lås og slå!

Skjer dette er faren for en borgerkrig ganske reel, dette blir et blodbad av dimensjoner og når man vet at USA har 10 millioner soldater, 2 til 3 våpen pr husstand og 116 armerte atomvåpen er det takk og farvel til verdensfreden.

USA er et splittet land – La oss håpe på et maktskifte. Det vil nok løse mye på sikt, uansett har Trumps regime høstet sin andel av kritikere og forholdene i USA har blitt merkbart verre med årene under Donald J. Trump!

Ukens leder er skrivet av Lars Nicolai Skjølingstad som er spent på hva som skjer om dagen i USA. Presidentvalget er det mest spennende siden 1900 som sier absolutt alt hvor dette kan gå. Det er enten eller nå for USA. Redaktør og ukens leder med Lars Nicolai ønsker at Joe Biden vinner og blir president i verdens mektigste land!

Kanskje du også liker

Tommy Kristiansen – Norges nye gitarhelt

I denne artikkelen skal vi ta for oss den vi syntes er Norges nye gitarhelt, Tommy Kristiansen. Dale-gutten kan virkelig spille og er like synlig …

Les Mer

Gratulerer så mye med dagen Bono

Dagen i dag i musikkhistorien Paul David Hewson (Bedre kjent som Bono) som er vokalisten i legendariske (favorittene i U2 siden Rattle and Hum kom ut i 1988 …

Les Mer

Blackpool Fc har sparket Simon Grayson

Simon Grayson (Tidligere Leeds United og Sunderland) har i dag fått sparken i den tidligere Premier League-klubben Blackpool FC som pr dato spiller på nivå …

Les Mer