Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder – Usikker vei videre for FRP?

Siv Jensen ga seg som øverste politiske leder i Fremskrittspartiet 8 mai, og det snakkes allerede om hvem som skal ta opp arven etter Siv. Selv om arvtageren er klar i Sylvi Listhaugs trekløver av ledere er det delte meninger om hun faktisk er rett kvinne for toppjobben i Frp. Jobben med å synliggjøre Fremskrittspartiets politikk fremover er blitt alt annet enn enkel, da den har blitt kritisert og konfrontert mange ganger. Kritisert for sin innvandrerfiendtlige holdning og konfrontert med mangelen på empati for de svake gruppene i samfunnet.

Siv Jensen gir seg nå som toppolitiker etter over 15 år i stolen. De siste 400 dagene i lederstolen i FRP har vært mer utfordrende enn på mange år. Reiser, møtevirksomhet og koronarestriksjoner har tæret på. Det er ingen tvil om at Siv har ofret mye for å være toppolitiker og grensen ble til slutt nådd, sjelden har en mer både hyllet og kritisert politiker vært med å prege det politiske landskapet som Siv har gjort. Hun var delaktig for å få FRP inn i regjering i 2013 og det er et av FRPs absolutte høydepunkter!

Det som kjennetegner Siv Jensen er hennes arbeidskapasitet. Det har ikke stått på innsatsen hennes og hennes evne til aldri å kunne skru av har vært hennes største styrker. Det å arbeide på denne måten som Siv har gjort er å aldri ta fri som skal bli vanskelig å etterleve. Siv liker å jobbe mye og har alltid gjort det og samtidig har hun aldri lagt skjul på at hun har måttet ofre mye for å kunne holde trykket oppe. På mange måter har kanskje FRP vært bortskjemt med å ha en slik leder som Siv har vært som har vært så til de grader til stede.

Veien videre med Sylvi Listhaug blir nok en ganske annen og 43-åringenhar et helt annet utgangspunkt. Kanskje en usikker en også? Sylvi er født i 1977, har tre relativt små barn og er godt gift. Da sier det seg selv at Sylvi ikke har den kapasiteten som skal til i lengden for å gjøre en like bra jobb, da handler det kanskje litt om delegering og da vil nok mye av ansvaret falle på første nestleder Ketil Solvik Olsen i tospann med rutinerte Terje Søviknes som andre nestleder. Tre mann må til for å dekke opp for Siv Jensens avgang og dette er jo litt betenkelig!

Sylvi har lovt å gønne på videre og da får man håpe det holder. De er jo blitt et trekløver i FRPs ledelse og så lenge Terje beholder buksene på går nok dette bra. Vi ønsker FRP lykke til og Siv Jensen all mulig lykke i en jobb i privat sektor, da kan hun nok ikke jobbe like hardt og like mye som før og Siv vil få mer tid til å både være tante Siv og privatpersonen på en helt annen. Kanskje også finne kjærligheten til slutt og det hadde jo vært en skikkelig happy ending.

Morna for denne gang, Siv. Redaksjonen gir din politiske karriere terningkast 6. Lykke til videre med enn hva du skal gjøre fremover!

Mvh

Lars Nicolai Skjølingstad

Ansvarlig for ukens leder og programleder for podcasten

Kanskje du også liker

Ukens leder: Kinografen i Moss – Elsket og hatet

Nylig var redaktør og programleder i Halvard Henry med Venner på kinobesøk på Odeon i Møllebyen i Moss. Med sine fem saler der det vises …

Les Mer

Sky Bet Championship sesongen 2020/21 er slutt – Hvem er vinnere og tapere?

I ettermiddag ble siste serierunde spilt i Sky Bet Championship som er det nest øverste nivået i engelsk fotball. Det var stor spenning mellom Derby …

Les Mer

Minneord: Hans Erik Dyvik Husby – Hank von Helvete. 1972-2021

Det var med stor sorg redaksjonen i Halvard Henry med Venner mottok den triste beskjeden fredag kveld. En legende i punk-rock er død bare 49 …

Les Mer