Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder – VM på ski med brukket stav

Ukens leder er tilbake med ny leder og i denne uken tar Lars Nicolai Skjølingstad seg av dominansen til Norge i ski. I årets VM som har gått fra 24 februar til 7 mars fikk Norge til sammen 31 medaljer.

Årets VM på ski fra tradisjonsrike Oberstdorf i Tyskland er normalt sett et arrangement der det syder av folk hver gang det er et stort mesterskap der. I år har det vært et veldig annerledes VM. Kraftige smitterestriksjoner mot Covid 19 har dominert årets arrangement, og utøverne har blitt strengt kontrollert og testet. Likevel sitter vi i redaksjonen igjen med en brukket stav.

VM lignet på NM på ski i perioder. Den norske dominansen var merkbar. Det norske støtteapparatet er størst og best i alt. Restitusjonsarbeidet er best og våres utøveres holdninger til sine respektive distanser er også best. Norges utøvere stiller til start for å vinne og da er det ikke rart at de norske utøverne som oftest gjør det. Det vil si å vinne!

Lite spennende skirenn er konsekvensene av det, der det norske laget av utøvere nærmest går i tog over mållinjene for å hente inn medaljene. Problemet er at dette blir lite spennende for de andre nasjonene som jakter på Norges gull. Det vil si Finland, Østerrike, Sverige, Tyskland og Russland.

Et antiklimaks er det når følgende statistikk til Norge er dette:

Gull : 13

Sølv : 11

Bronsje : 7

Er lik 31 medaljer! Milevis foran nummer 2 på listen Østerrike med sine totalt 7 medaljer. Denne norske dominansen er ikke heldig for konkurransen i Europa.

VMs paradegren den klassiske femmila ble arrangert med brask og bram. Igjen med dramatikk og en disking. Johannes Høstflot Klæboe ble disket da han tråkket på Bolshonovs stav og brøt med sin egen korridor. Helt greit med tanke på regelverket. Likevel ble det norsk seier til Emil Iversen.

Bolshonov var helt knust på oppløpet da han mente at han ble fratatt gullet. Russeren var ikke sint på noen, men sint nok til å levere en protest da. Likevel fikk han ikke gullet å tok i mot sølvet som antageligvis gikk i søpla.

Den norske dominansen er ikke heldig for interessen og vi håper det ikke tar for lang tid før vi ser endringer på dette.

Kanskje du også liker

Ny musikk først oktober, del 2 – 2020

Schizofreni er deilig når det gjelder musikk og i post 2 får du en reise i min gale musikkverden. Her får du salig blanding fra …

Les Mer

Bury FC har fått utsettelse til tirsdag til klokken 17:00 for å fullføre salg og unngå utkastelse fra EFL

Bury FC har blitt gitt til klokken 17:00 på tirsdag for å fullføre et salg som vil forhindre dem fra å bli kastet ut fra …

Les Mer

Ny musikk først januar, uke 2 – 2021

Endelig nytt år med mye ny musikk og vi fortsetter med ny musikk også i det nye året. Vi skuffer ikke og vil levere også …

Les Mer