Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukens leder: My Little Pony – underholdning for alle

Ukens leder av Lars Nicolai og sønnen Nicolai på 12 år.

Folk i alle aldre, unge og gamle samler seg rundt tv apparatene for å få med seg tegnefilmserien My Little Pony som har gjenoppstått fra de døde. Etter å ha vært på tv skjermene siden 80 tallet har denne generasjonen, den femte for ordens skyld tatt helt av. På Netflix ligger det nå straks ni sesonger og til sammen 222 episoder. De eldste episodene er fortsatt tilgjengelige men de er ofte å finne på Youtube i varierende kvalitet.

Man kan si at My Little Pony universet har utviklet seg og endret seg i takt med både teknologi og samfunn. Fra å fremstå som en jentedominert og lite variert til å ha klare kjønnsroller, hingster og profilerte skuespillere som John De Lancie. Selve plottet nå er ganske enkelt og spinner seg rundt hva som skjer i Equestria universet. Equestria er et kongerike der det er en prinsesse som styrer over hver sin egenskap.

Celestia er prinsessen over dagen.
Luna styrer over natten.
Caydence styrer over kjærligheten og krystallnatten.
Twilight Sparkle er prinsessen over vennskap. Sånn sett er regjeringsystemet ganske enkelt. Det er basert på en ganske royalistisk kultur hvor ære og vennskap står høyt på dagsordenen.

Til og med Equstrias innbyggere er ponnier med hver sine spesielle egenskaper som kommer tydelig til syne. De er lette å kjenne igjen med hvert sitt Cutie mark på bakparten.
Du har Twilight Sparkle, Pinkie Pie, Applejack, Rainbow Dash, Rarity og Fluttershye. Andre du bør legge merke til er selvsagt prinsessene men har får du også: Spike the Dragon, Sunset Shimmer, Flash Sentury, Photo Finish og mange mange andre.

Man har også merket et inntog av mannlige figurer, ikke bare har Superskurken Kaos kongen Discord, ekte mannlige hingster som for eksempel Soarin, Big Mac, Shining Armor og Cancellor Neighsay. Kjønnskvotering er jo i skuddet, noe denne serien skor seg på. Disse mannlige figurene er av også av typene Jord ponnier, Enhjørninger og Pegasus ponnier.

Totalt sett blir det en del karakterer å sette seg inn i og universet inneholder også totalt fire langfilmer. Equestria Girls, Rainbow Rocks, Vennskapslekene og My Little Pony the movie. Også kjent som Camp Everfree.

I USA er det en fanklubb for menn/gutter for My Little Pony. De kaller seg Bronies og samles ofte for snakke om serien. Dette er en relativt stor forsamling og er et resultat av at My Little Pony universet har ekspandert fra den spede begynnelsen på 80 tallet. Fra en barneleke til et internasjonalt fenomen, vi kan si at fenomenet har blitt mer og mer kjønnsnøytralt og Hasbro har nå produsert og lansert leke pakker med Action Figur Ponnier for gutter. Men kvinnedominansen er fortsatt merkbar.

Musikken i seriene og filmene har en høy kvalitet. Det jobbes i herdig og mange episoder og sesonger er bombadert med et musikal inspirert av handling og masse humor spunnet rundt ganske kompliserte manus. Målgruppen får da et litt større spenn og et større nedslagsfelt, det at My Little Pony justerer seg etter gjeldene samfunnskriterier gjør at barna og de voksne kjenner seg igjen både i handlingene og i problemstillingene. Ponniene blir ofte tvunget til å ta tøffe valg, ikke bare ovenfor vennene sine men også i forhold til resten av Equestria universet.

Vi kan si begge to som sønn og pappa at My Little Pony er et fascinerende konsept!

Ride on!!

Kanskje du også liker

I dag er det 27 år siden trommeslageren, Jeff Porcaro i Toto døde

En av grunnene til jeg ble fan av Toto i en alder av 12 år var Jeff Porcaro på trommer og i dag er det …

Les Mer

Årets finale i MGP vil bli husket for en ting – Systemet taklet ikke for mye emojis

Ord som skandale, pinlig passer seg rett og slett ikke. La oss være enig at NRK har dritet seg ut skikkelig, og når Anders Martinius Tangen fra escNorge sammenligner …

Les Mer

Oppdatert liste på TV serier som har blitt kansellert i 2019/20

Vi skriver 20.mars og vi går mot slutten av TV sesongen 2019/20. Pr dato har 63 serier blitt sendt ferdig eller kansellert på grunn av …

Les Mer